What do you drink when you are NOT drinking?

Hoi allemaal!

Hoe verloopt Tournée Minerale ondertussen? Nog enkele dagen en jullie kunnen weer alcohol drinken… of niet?! Ik drink al niet meer sinds 1 januari 2019, al meer dan 2 jaar ondertussen. En eerlijk? Ik mis het niet! Het begon als een weddenschap met Wesley (die na een half jaar alcoholvrij ‘failde’), maar ik hou het tot de dag van vandaag nog steeds vol.

Ik ben altijd enthousiast om een nieuwe alcoholvrije cocktail of vervanger van een alcoholisch drankje te proberen. Ik kon dus absoluut geen nee zeggen toen ze me vroegen of ik de alcoholvrije gin van Seedlip wilde testen! 😉

Drie smaken:

Seedlip bestaat in drie smaken: Garden 108, Spice 94 en Grove 42. Ik testte hiervan de laatste uit. Seedlip Garden is eerder kruidig van smaak, bij Seedlip Spice komen er veel aroma’s vrij en Seedlip Grove heeft een lichte citrus smaak.

Hoe bewaren?

Seedlip kan je, net zoals bij sterke drank, lang bewaren. Geen jaren aan een stuk, maar een fles Seedlip kan 6 maanden bewaard worden op een donkere, droge plek. Nice toch?

Een lekkere Seedlip cocktail:

Aangezien de Seedlip Grove een lichte citrus smaak heeft, heb ik ervoor gekozen deze richting uit te gaan met de ingrediënten.

Benodigdheden:

 • Seedlip Grove
 • Tonic Water
 • Ijsklontjes
 • Appelsien
 • Steranijs
 • Tijm
 • Granaatappel
 • Zusto
 • Grenadine

Bereiding:

 • Vul een glas met veel ijsklontjes.
 • Vul met 50ml Seedlip en tonic naar eigen smaak.
 • Voeg tijm, steranijs en granaatappel toe.
 • Voor de afwerking gebruik je een schijfje appelsien.
 • Ben je een zoetebek? Doe er dan nog een schepje Zusto en/of een scheutje grenadine toe.

Mijn mening:

Ik ga zeker nog eens een fles Seedlip aanschaffen wanneer deze leeg is! Ik ben enorm benieuwd naar de andere twee smaken. Na één glas Seedlip, kan ik het niet laten om nog een tweede Seedlip cocktail te maken. Goed dat het geen échte alcohol is dan! 😉

Laat me zeker weten wat jullie ervan vinden!

Dikke zoen van je kapoen,

Silke

xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close