Een foto gedrukt op hout?!

Hey allemaal!

Tijd voor een nieuwe blog! We gaan het nog eens hebben over een leuk interieur item!

Zoals jullie al wel opgemerkt zullen hebben, heb ik vanalles aan de muur hangen van kaders of foto’s. Zoals enkele maanden geleden toen ik een leuke wereldkaart bestelde bij wereldkaarten.nl, dat helemaal past in m’n roze interieur! 😍

Omdat de muren in ons appartement ondertussen helemaal vol hangen besloot ik om voor deze samenwerking het leuke interieur item waarover ik hier ga schrijven cadeau te doen (want less is more).

Ik ben altijd al fan geweest van natuurlijke materialen in een interieur. Synthetische materialen ogen zo goedkoop en vaak ongezellig. Het was blijkbaar mogelijk om een foto te laten drukken op hout, dit geeft meer karakter aan je interieur en oogt wat stoerder. Canvas prints voelen voor velen iets toegankelijker aan dan hout, maar waarom eens niet ‘zot’ doen? 😉

WhatsApp Image 2020-02-19 at 20.10.45-4

Het gaat even simpel in zijn werk als het bestellen van een canvas doek! De afbeelding kan worden gedrukt op meerdere plankjes die aan elkaar worden gezet tot één geheel. Je kan ervoor kiezen om de plankjes horizontaal of verticaal te plaatsen, afhankelijk van wat je mooier vindt! Ook kan je ervoor kiezen om voor een houtplaat te gaan van multiplex. Natuurlijk kan je het formaat zelf kiezen! Hieronder geef ik je een (digitaal) voorbeeldje van hoe zo’n foto op plankjes eruit ziet in je interieur.

WhatsApp Image 2020-02-19 at 20.10.45

Wat ik fijn vind is het feit dat je kan kiezen tussen planken voor binnen of voor buiten. Zo kan je de zithoek in je tuin ook gezellig aankleden met een persoonlijk kunstwerkje aan dat bestemd is voor alle weersomstandigheden.

Om het beste resultaat te bekomen kan je ervoor kiezen om je hout te laten ‘white washen’. Dit houdt in dat de kleuren op het hout hetzelfde ogen als de originele foto. Zonder whitewash zijn de kleuren minder fel en uitgesproken. Vergelijk het met printen op wit papier of bruin papier, op wit papier ogen de kleuren veel feller. Wat mooier is, is afhankelijk van je foto. Sommige foto’s (bijvoorbeeld van een natuurbeeld of je huisdier) zullen mooier en rustgevender ogen zonder whitewash. Een familiefoto oogt meestal mooier met whitewash.

Met whitewash oogt je foto even scherp en kleurrijk aan de muur zoals het voorbeeld hieronder!

WhatsApp Image 2020-02-19 at 20.10.45-2

De foto op hout weegt natuurlijk iets zwaarder dan een andere kader. Op de website bieden ze veilige ophangsystemen aan voor enkele euro’s. Zo ben je er zeker van dat je foto niet op de grond valt!

Op de site kan je je foto ook laten veranderen naar zwart-wit, sepia of een leuke collage. Je kan jezelf natuurlijk ook bezig houden met een mooie filter over je foto te zetten vooraleer je deze gaat uploaden bij je bestelling. Ik vond de foto hieronder van Sky bijvoorbeeld mooier met een iets lichter/zachter tintje.

WhatsApp Image 2020-02-19 at 20.10.45-3

Ga jij ook een foto op hout laten drukken? Laat het me snel weten, ik ben benieuwd naar jullie ontwerpen!

Hieronder kan je de foto bekijken die ik heb besteld. 😊

IMG_20200221_161806

Dikke zoen van je kapoen,

Silke
Xxx

Een gedachte over “Een foto gedrukt op hout?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close