Leuke wereldkaarten

Hey allemaal! 😘
Hier ben ik weer met een nieuwe blog! Deze keer niet beauty of fashion gerelateerd, maar over een super leuk interieur item.

Wesley en ik verhuizen op 1 juni naar een groter appartement. Dit is dus de ideale moment om nieuwe interieur spulletjes te zoeken die me helemaal happy maken. Deze samenwerking is dan ook de kers op de taart in ons nieuwe interieur.
Mijn doel voor het nieuwe interieur is om hier en daar oudroze/poederroze accenten te laten terugkomen, op een subtiele manier. Iets om aan de muur te hangen leek me dus perfect!

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart, die zijn er in allerlei soorten en maten. We hadden in ons kleine appartementje al een wereldkaart hangen om te krassen, enorm leuk, maar eigenlijk niet zo mooi. Deze verhuist dus naar de slaapkamer. 😉
Bij wereldkaarten.nl heb je (zoals de naam het zelf zegt) enorm veel keuze in wereldkaarten. Hier ging ik zeker de ideale wereldkaart vinden voor het nieuwe interieur! 😍
De wereldkaarten kunnen op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een foto op hout, tuinposter, aluminium, glas of canvas. Nu maak ik de keuze nog moeilijker zeker? Wacht, ik help je even!
De materialen:

geometrische-wereldkaart-kleur-op-glas
Glas is modern en strak en past dan ook het beste in een modern interieur. Ook voor de poetsfanaten onder ons, makkelijk proper te houden! 😉

oud-roze-wereldkaart-op-hout_2.png
Een houten wereldkaart heeft een landelijke uitstraling en geeft meer gezelligheid.

realistische-wereldkaart-grijstinten-op-aluminium_2
Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel.
Ons interieur gaat eerder een mix zijn tussen industrieel en modern, hierdoor wist ik niet goed wat het mooiste zou zijn. Ook omdat dit maar een huurappartement is en we binnen enkele jaren toch naar een eigen woning gaan verhuizen die misschien een andere stijl heeft, speelde ik op safe en ging ik voor een foto op canvas . 😊
De soorten:
Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kan kiezen. Ga je voor een historische wereldkaart met een leuk vintage uiterlijk? Of eerder voor een trendy wereldkaart met een ‘apart’ design? Denk hierbij aan een patroon met stippen, waterverf… De focus ligt dus niet meer op de landen maar op het leuke patroon.

papier-moyen-toileHierboven een voorbeeldje van een historische wereldkaart.

 

wereldkaart-ons-dierenrijk-fotobehang-inspiratie-woonkamer.jpgHierboven een voorbeeldje van een wereldkaart met thema dieren op fotobehang, ideaal voor een kinderkamer! 

 

Mij leek het leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is aangegeven. Ik koos voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden, maar dan (je kan het al raden) met roze tinten.
De grootte:
Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart op fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit, of in mijn geval poederroze (geen felroze!). 😊 Ik ging toch voor een kleinere versie, op safe spelen kan geen kwaad, toch?

informatief-wereldkaart-op-behang_1.png

Hier nog een voorbeeld van een kaart op fotobehang. Kan leuk zijn voor een accentmuur!

Geen wereldkaart? 
Wanneer je helemaal fan bent van een bepaalde stad, kan je naast wereldkaarten ook voor stadskaarten kiezen. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden. Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld, leuk he!

amsterdam-stadskaart-zwart-wit-op-canvas_2
Omdat jullie vast en zeker benieuwd zijn naar mijn wereldkaart, hieronder kan je hem vinden! 😊

img_20190410_175115.jpg

Mooi he! Omdat we pas 1 juni verhuizen, is de foto nog getrokken bij mijn moeder thuis op haar (iets te opvallende) roze muur. De kaart past ook mooi in haar interieur, maar ik ben meer voor het subtiele! Binnenkort zullen jullie wel foto’s of een video zien verschijnen waar je de kaart kan zien in ons interieur. Stay tuned! 😉

Wil jij ook zo’n mooie wereldkaart ?

Dikke zoen van je kapoen!

Xxx

Silke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close