‘Babyvelleke’ met SELF

Hoi allemaal!

Welkom bij alweer een nieuwe beauty-blog!

Voorbije maand heb ik de producten van SELF leren kennen en mogen uittesten, hier lees je wat ik ervan vond.

self producten met cactus

Waarom Self?

SELF is een volledig vegan en natuurlijk Belgisch merk, daardoor staan ze voor mij al een hele sprong voor op andere merken. Hun producten zijn vrij van siliconen, gemanipuleerde ingrediënten, synthetische geur- en kleurstoffen, parabenen en andere niet-natuurlijke producten. SELF heeft dus enorm veel respect voor de natuur! Niet alleen moeder natuur is blij met de komst van SELF, ook de arbeiders, de boeren en kinderen springen een gat in de lucht. Ingrediënten zoals kokosolie, argan en macadamia worden op een fairtrade manier verworven. Er wordt dus extra aandacht geschonken aan de levensstandaard van de boeren en arbeiders. Ook zal geen enkel kind de SELF producten aanraken voordat jij ermee in contact komt, kinderarbeid is uit den boze. Alle ingrediënten zijn dus ECO-CERT, hiermee wil SELF het NATRUE label behalen.

De CO2-voetafdruk van SELF is laag doordat ze duurzame verpakkingen gebruiken. De verzenddozen zijn van recyclage karton, de deksels kunnen gewoon bij het restafval en de vulling van de verzenddoos is gewoon oplosbaar in water. Ik testte het uit en, ja hoor, de vlokken waren al snel opgelost!

FABEL: ‘Ik ben allergisch aan alle huidproducten’.

Ik hoor velen onder jullie zagen en klagen over het feit dat je geen enkele huidcrème of verzorging kan verdragen. Dit is een fabeltje! Oké, misschien kan je niet veel verdragen of ben je gewoon nog nooit op zoek gegaan naar een deftig merk.

Ik heb zelf enorm veel last van acné. (Sad story, I know☹) Dit komt mede door de foute huidverzorging, dat hoef je me niet te vertellen. 😉 Ik smeerde al heel mijn leven goedkope crèmes die ik gewoon kocht bij de drogist, mijn fout. Maar als de verpakking zegt: “Voor een vette, gevoelige huid”, ga je het al snel geloven.

De producten van SELF zijn geschikt voor de meest gevoelige en kwetsbare huidjes. Ook baby’s krijgen er een babyvelleke van. (Zie je die woordgrap die ik hier maakte?)

Mijn mening

self self

Het grootste doel van SELF is om je huid te hydrateren, deze hydratatie dient ervoor om je huid een diepe voeding te geven en te herstellen. Je huid wordt er meer elastisch van.

Er zijn producten voor alle huidtypes, je moet gewoon de juiste match vinden. Ikzelf heb, zoals ik al zei, last van acné. Daarnaast zijn mijn wangen vaak enorm droog, dit noemt men een gemengde huid. De T-zone is vet, de rest is droog. Ik testte de reinigende milde ‘Boost Of Freshness’ facial lotion, de ‘Boost Of Oxygen’ facial scrub en de ‘All Day Dreamer’ dagcrème uit.

self lotion
Boost Of Freshness lotion

 

Met de facial lotion haal je al de onzuiverheden van je huid, de scrub gebruik je 2x/week om je huid dieper te reinigen en de dagcrème was voor de hydratatie.

Ik ben iemand die erg lui is als het aankomt op de verzorging van mijn huid. Ook bij de producten van SELF was dit niet anders. Ik vergeet mijn make-up er wel eens af te halen en ga regelmatig uit huis zonder mijn huid te hydrateren. SHAME-ON-ME!

self scrub
Boost Of Oxygen scrub

De eerste twee weken heb ik de producten erg goed gebruikt, dagelijks reinigde ik mijn huid met de lotion en smeerde ik de dagcrème. Twee maal per week gebruikte ik de scrub. En dit alles met een enorm goed resultaat! Mijn acné was bijna helemaal weg en de rest van mijn huid voelde niet meer droog aan. Ik had dus echt een babyvelleke en het is geen leugen. 😉

self dagcreme.jpg
All Day Dreamer dagcrème

Daarna ging ik weer slabakken op vlak van verzorging en kwam de acné weer terug. Zo zie je maar, je moet echt doorzetten om een mooie huid te krijgen. Ik ben alvast heel blij dat ik een product heb gevonden waar ik echt tevreden van ben. Ik had in het verleden al wel dagcrèmes waarbij ik minder acné ontwikkelde, maar mijn huid bleef nog steeds droog.

Ik weet dat velen van jullie de producten misschien wat aan de duurdere kant zullen vinden. Ze zijn dan ook niet goedkoop, maar aan dat milieu- en diervriendelijke proces hangt natuurlijk een prijskaartje. Ik zie het eerder als een investering. Velen onder jullie geven enorm veel geld uit aan shoppen en etentjes, waarom je huid wel in de steek laten? Wanneer ik dagcrèmes zie van vijf euro begin ik al na te denken over hoe deze geproduceerd zijn. Alvast niet zo vriendelijk voor de natuur door de snelle productie met oog op pure winst wereldwijd. Voor vijf euro wil ik ook niet weten wat voor ingrediënten er allemaal inzitten, het kan gewoon niet dat je voor die prijs kwaliteitsvolle producten krijgt. De producten van SELF smeren ook enorm goed uit, je hebt bijvoorbeeld geen hele klodder crème nodig voor je gezicht zoals bij andere merken die voor de helft uit water bestaan. Je potje is dus ook niet meteen leeg! 😉

Laat die ene trui die je toch niet gaat dragen in de winkel even hangen en investeer je centjes in je huid, je zal mij en SELF dankbaar zijn!

self badschuim
Dikke zoen van je kapoen,

Silke

xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close