Tripadvisor op je bord?!

Hey allemaal!

Hier ben ik weer met een leuke foodblog!

Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd met de vraag of ik een voor velen nog onbekende applicatie wilde uittesten voor mijn blog, genaamd ‘TheFork’. Een app waarmee je in (bijna) elk restaurant, dat je wel of niet kent, een tafeltje kan reserveren. Ik kende de app nog niet dus wilde dit zeker eens uittesten! Of ik hem in de toekomst nog zou gebruiken, dat lees je hieronder! En voor degenen die interesse hebben in het kans maken op 1 jaar gratis etentjes via The Fork, lees dan zeker verder!

Screenshot_20190221_202112.jpg

Wat houdt de app in?

De app/site kan je enorm vergelijken met Tripadvisor, maar dan volledig gericht op het vinden van leuke restaurants. TheFork heeft ook een website, maar de app is voor mij persoonlijk gewoon veel makkelijker in gebruik. Je tikt gewoon even in de zoekbalk waar je wil gaan eten (bijvoorbeeld Antwerpen), in welke keuken je zin hebt of eventueel zelfs welk restaurant je wil bezoeken. Want geef toe, iedereen heeft wel zijn favoriete verslavende restaurant! 😉

Op TheFork staat er duidelijk aangegeven wat ongeveer het budget is dat je kwijt bent in een bepaald restaurant en welke score andere hongerige zieltjes het gaven op tien. Zo ben je zeker dat het een restaurant is dat bij jou past.

Mijn ervaring met de app

Na wat zoeken op de app kwam ik het restaurant ‘Le Zoute Zoen’ tegen, wat ideaal klonk voor een romantisch Valentijnsdiner. (Ja, Wesley hoefde zich voor één keertje eens niet uit te sloven.) 😉 Het restaurant zag er op The Fork echt mega fancy uit. Met een score van 9,3/10 (na 18 recensies) wilde ik hier zeker gaan eten!

Het reserveren gaat echt super easy. Je geeft gewoon in op welke dag je wenst te komen, om hoe laat je een tafeltje wilt en met hoe veel je komt eten. De rest wijst zich heel simpel uit! Op vlak van het gebruiksgemak geef ik de app dus een dikke 10/10! Alles is heel duidelijk weergegeven en uitgelegd. Het reserveren verloopt ordelijk in stappen. Nadien krijg je nog een bevestiging zodat je er zeker van bent dat alles gelukt is.

Wat ik enorm leuk vind aan de app is het feit dat je ‘yums’ kan sparen. Een soort van puntensysteem waarmee je kortingen kan sparen in restaurants door bijvoorbeeld enkele keren te reserveren of door vrienden te overtuigen om de app te gebruiken. Wanneer je de app gebruikt krijg je meer yums dan dat je via de site boekt, een leuk detail 😉 .

Ook enorm leuk te weten: net zoals bij Tripadvisor zijn er niet enkel restaurants terug te vinden in België maar ook in jouw favoriete steden in heel wat andere landen. Iemand zin in een citytripje?

Mijn ervaring met het restaurant

Eerlijk gezegd ben ik nog nooit eerder zo chique gaan eten, of toch zelden én lang geleden. Le Zoute Zoen was dus hoger gegrepen dan wat mijn tafelmanieren toelaten (oeps! Boerinneke over here…). Met een 13/20 in de Gault Millau en een vernoeming in de Guide Michelin waren we zeker van een lekkere maaltijd.

We werden enorm vriendelijk onthaald en het restaurant was enorm leuk aangekleed, je geraakte er zeker niet uitgekeken op de leuke decoratiestukken. We kozen voor de 4-gangen versie van ‘Het Zoenmenu’, klinkt romantisch toch? We kregen alvast een lekkere amuse en bestelden een alcoholvrije cocktail (still going strong met Tournée minérale).

20190213184041_IMG_0737

Onze lekkere amuse, vraag me niet wat er in zat, iets met geitenkaas… Het was in ieder geval enorm lekker! 😋

Al snel merkte ik dat het hier wel heel fancy was, wauw zo lekker had ik nog nooit gegeten.

20190213191500_IMG_0745.JPG

Als voorgerecht kozen we voor een in zoutkorst gegaarde knolselder met mimolette kaas, hazelnoot, krulkool & jus van spinazie. Al had ik nog nooit gehoord van mimolette kaas of krulkool, het was toch lekker! We konden er nog een supplement van truffel bij nemen, maar dat is toch helemaal boven mijn petje. 😉

20190213193611_IMG_0749.JPG

Als tussengerecht gingen we voor de kabeljauw wang met miso, crème van eigeel, aubergine & pinda. Alweer waren er enkele woorden als Chinees voor me maar ik smulde alles netjes op, flink he! Het was écht lekker, ik hou van zachte vis dus deze kabeljauw was ideaal voor me.

20190213200354_IMG_0750.JPG

Ons hoofdgerecht werd het belgasconne varken met akkerpaddenstoel, jonge raap, crème van beuling en huisgemaakt zuurkool. Het varken, de paddenstoel en de raap waren enorm lekker! Ik ben zelf niet zo’n fan van beuling en zuurkool maar dit waren maar details op het bord. Opnieuw een geslaagd gerecht.

20190213205026_IMG_0754.JPG

En de grote finale: het dessert, een ganache van citroen met ruby chocolade, gekarameliseerde peer & biscuit. Ik kies in de meeste restaurants voor een dame blanche of een moulleux, deze keuze was er jammer genoeg niet (hiervoor was het hier iets té chique). Ik ben zelf geen fan van citroen in desserts dus was even afwachten. Maar holy shit… dit was echt het lekkerste en meest verfijnde dessert dat ik ooit heb gegeten! Ik zou wel zo’n vijf borden opgekregen hebben denk ik, en nee dit was niet omdat ik nog honger had.

En dan nu… de winactie!

Je kan via TheFork gewoon 1 jaar gratis restaurant bezoeken winnen ter waarde van 1.200 euro! De winnaar krijgt elke maand een bedrag vergoedt van 100 euro om zijn of haar buikje mee rond te eten. Doe dus nog snel mee, de wedstrijd eindigt op 28 februari en de winnaar wordt bekend gemaakt op 4 maart. Hoe deelnemen? Kijk snel op mijn instagram voor de details!

Het wedstrijdreglement vind je alvast hier: https://www.docdroid.net/Ii34y6X/reglement-concours1an.pdf

Screenshot_20190221_202531.jpg

Ik denk dat het duidelijk is, ik zou de TheFork zeker en vast nog gebruiken in de toekomst. Zo handig!

Zou jij de app eens willen testen? Laat het hieronder weten in de comments!

Hier kan je hem alvast terugvinden in de playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lafourchette.lafourchette

Dikke zoen van je kapoen,

20190213210922_IMG_0761.JPG

Silke

xxx

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close