Onbeperkt schrijven met Correctbook

Hoi iedereen!

Nu het schooljaar terug gestart is, is het weer tijd om op zoek te gaan naar leuke schoolspullen. Op de hoge school werk ik het liefst op mijn laptop in de les, maar af en toe heb ik toch nood aan een notitieboekje om kleine zaken in te noteren. Een tijdje geleden ontdekte ik ‘Correctbook’, een superhandig uitwisbaar notitieboekje. Denk aan een whiteboard in boekvorm met 40 pagina’s.

sdr

Ik kreeg een A5 Correctbook aan in de kleur roze inclusief stift en twee sponsjes. Je schrijft net zoals op een whiteboard met een stift, dat met een elastiek aan je boek vasthangt. Je kan je geschreven tekst uitwissen met de achterkant van je stift of met de sponsjes, het gaat niet gewoon met je vinger. Je buur in de les kan dus niet zomaar je tekst uitwissen. Zo zal je ook nooit ongewenst je notities zien vervagen. Je kan extra pagina’s aankopen, moest je daar nood aan hebben. Het standaard boek bevat gewone witte pagina’s of lijntjes (dit kan je kiezen), bij de extra pagina’s kan je kiezen voor lijntjes, blanco, to-do lijstjes, ruitjes of puntjes. Bang om notities kwijt te spelen? Correctbook heeft een een applicatie gecreëerd waarin je je notities kan opslaan door je pagina’s te scannen. Denk aan het scannen van een QR-code, de camera herkent je notities en scant deze in. Het resultaat lijkt gewoon op de scans van de scanner die in je printer zit. Deze scans kan je ook doorsturen op dropbox, facebook… super handig!

Ga analfabetisme in Afrika tegen met jouw Correctbook

sdr

Met het aankopen van een Correctbook heb je een invloed op het analfabetisme in Afrika. De oprichter werd tijdens zijn reis naar Zuid-Afrika geconfronteerd met het analfabetisme, kinderen in nood vroegen om pen en papier in plaats van eten of kleren. Pen en papier dat men zou doneren zou na een tijd toch op gebruikt zijn, hiervoor bedacht men dan een oplossing: Correctbook. Het doel is om binnen nu en vijf jaar één miljoen kinderen van een Correctbook te voorzien, dit zou een hele vooruitgang zijn in het analfabetisme. Het is toch onvoorstelbaar dat één miljard mensen op aarde, boven de vijftien jaar, analfabeet zijn?

Bekijk hier een video over het ontstaan en effect van Correctbook.

Met de aankoop van een Correctbook maak je dus niet enkel jezelf en het milieu blij, maar ook kinderen die graag willen leren schrijven. Tot 25 procent van de inkomsten van Correctbook gaat naar de Kwasa stichting en de Rhiza stichting, die instaan voor de ontwikkeling in Afrika. Op de moment waarop ik deze blog schrijf, hebben er reeds 10.250 kinderen een Correctbook ontvangen. Helpen jullie Correctbook mee naar de één miljoen?

Mijn ervaring met Correctbook

sdr

Ik gebruikte mijn Correctbook voor het eerst ‘on-the-go’ tijdens mijn reis naar Spanje. Ik begin me nogal snel te vervelen in het vliegtuig en gebruikte mijn Correctbook als tekenblok of om to-do lijsten te maken. Wanneer ik iets had gedaan van mijn to-do lijst kon ik het gewoon uitwissen en iets anders in de plaats schrijven, kei-handig! Zo plande ik bijvoorbeeld mijn blogposts in mijn Correctbook.

Tijdens mijn eerste schooldag nam ik ook mijn Correctbook mee. Ik kreeg vele vragen en opmerkingen over mijn boekje, medestudenten leken interesse te hebben. Het is dan ook echt handig, geef toe? Mijn boekje werd dan ook meteen volgekladderd met allerlei tekeningen van mijn buur! Leuk toch? Als ik die tekeningen beu ben (sorry buur 😉 ) wis ik ze gewoon uit. Ik denk dat iedereen bekend is met de pennenoorlog? Je tekent een lijntje op het papier van je buur en deze tekent een grotere lijn terug en vice versa? Deze oorlogen worden vanaf nu gewoon altijd door jou gewonnen indien je een correctbook koopt, ik zeg het maar! 😉

dav

Een dunne Correctbook zonder ringen heb je al voor 5,95 euro. Een A5 boekje met ringen, degene die ik heb, heb je al voor 14,95 euro, inclusief stift en sponsjes. De A4 versie is 19,95 euro. Andere formaten zijn ook beschikbaar op de site, neem hier even een kijkje.

Ik ben alvast heel enthousiast omdat het gewoon een heel handig boekje is, maar ook omdat ik het altijd fijn vind om goede doelen te steunen. Staan jullie open voor dit concept? Of hebben jullie liever pen en papier? Laat het me weten in de reacties! Hier ben ik super benieuwd naar!

Dikke zoen van je kapoen,

Silke

xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close