Handgemaakte juweeltjes door Sonrisa Jewels

Hoi lieve lezers!

Een tijdje geleden zag ik een nieuwe Instagram pagina verschijnen genaamd sonrisa_jewels. Een pagina waarop allerlei zelfgemaakte kettingen en armbandjes verschijnen in verschillende kleuren. Wat me meteen opviel waren de lage prijzen, voor een armbandje of enkelbandje betaal je meestal maar 2,5 euro en voor een ketting 3 à 3,5 euro. Wat ik zo mooi vind aan de juwelen is het feit dat ze allemaal zo fijn zijn. Ik heb zelf vrij dunne polsen, dikke juwelen zijn te bombastisch voor me. Ik was dus meteen verliefd op de juweeltjes van Sonrisa Jewels. Pas na enkele minuten te scrollen op deze pagina had ik door dat ze gemaakt werden door Alyssia, een meisje waarmee ik al jaren op de dansschool zit. Ik kan maar één ding zeggen: good Job Alys! ❤

srsa.PNG

Wat ik persoonlijk heel leuk vind aan dit nieuwe merk is het feit dat je je juweeltjes zelf kan samenstellen. Je kan ervoor kiezen om een reeds bestaand juweeltje te kopen of om er zelf één (of meerdere) samen te stellen uit de beschikbare kleuren van pareltjes (en dat zijn er veel, believe me 😉 ). Ik koos natuurlijk voor de tweede optie! Geen enkel juweeltje is te groot of te klein want ze zijn op maat gemaakt. Ik gaf mijn favoriete kleurencombinaties door, samen met de omtrek van mijn pols en enkel. Wat later ontving ik mijn unieke stuks in de brievenbus in een leuk zakje met een persoonlijk kaartje erbij, dankjewel Sonrisa! Verzendkosten bedragen amper 1 euro. Indien je wat dichterbij woont (regio Antwerpen Noord), kan je ervoor kiezen om het zelf op te halen (of wie weet als je heel flink bent steekt ze het zelf in je brievenbus 😉 ).

thumbnail_img_20180912_161815.jpg

Ik was enorm benieuwd naar Alyssia’s verhaal rond Sonrisa Jewels en vroeg haar om er wat over te vertellen. Dit is haar verhaal:

Het ontstaan

“Ik vond het altijd al leuk om kettingen en bandjes te maken. Ik maakte deze al een tijdje voor mezelf, maar na een tijdje had ik er zelf al zo veel dat ik ze niet allemaal meer kon dragen. Ik stopte dus met ze voor mezelf te maken, maar de zin in het maken van bandjes bleef altijd. Toen kwam ik op het idee om er iets mee te gaan doen. Ik ging bandjes maken en ze verkopen aan een lage prijs. Zo kon ik er blijven maken en deed ik andere mensen er een plezier mee. Ik stelde het idee voor aan enkele vrienden en ze waren meteen heel enthousiast. Ik wou mijn bandjes verkopen via een Instagram pagina, omdat je er veel mensen mee kan bereiken.”

De naam

“Toen moest ik natuurlijk een leuke naam bedenken. Eerst dacht ik aan de naam Amaryllis, dat zou mijn naam geweest zijn als mijn ouders de naam Alyssia niet hadden gekozen. De naam Amaryllis Jewels bleek niet zo origineel te zijn op Instagram. Dus zocht ik verder. Ik heb de Spaanse taal altijd een hele mooie taal gevonden, dus ik besloot naar iets Spaans te zoeken. Ik vroeg aan de mensen die mij het beste kennen wat ze typisch vonden aan mij. Bij iedereen kwamen woorden zoals ‘vrolijk, gelukkig, lachen…’ voor. Zo kwam ik op de naam Sonrisa, wat spaans is voor glimlach.”

En dan nu het échte werk…

“Toen begon het plannen van alles. Ik begon met het maken van bandjes. Ik maak bandjes die ik zelf zou dragen en haal inspiratie bij mijn vriendinnen en wat zij mooi vinden. Ik wilde zeker zorgen voor een gevarieerd aanbod zodat er voor iedereen iets zou zijn. Na het maken van mijn bandjes moest ik nadenken over hoe ze gepresenteerd gingen worden op de pagina. Ik wilde geen gewone foto’s waar de bandjes op tafel liggen, ik wou iets specialer. Hierbij kreeg ik hulp van mijn vriend. We besloten om de bandjes telkens bij iets ‘natuurlijks’ te leggen zoals planten, stenen, hout, zand… We begonnen heel wat dingen uit te testen en kwamen uiteindelijk tot de foto’s die je nu op de pagina kan vinden. Om te zien hoe het bandje er echt uit ziet, moet je het natuurlijk rond een nek, arm of enkel zien. We besloten dus om er telkens nog zo’n foto aan toe te voegen. Zo werd het voor de kopers nog visueler en duidelijker wat ze net zouden kopen. Voor het logo wilde ik iets sierlijk & zomers dat in het oog sprong. Ook hier kreeg ik de hulp van mijn vriend. Hij ontwierp verschillende logo’s en zo koos ik er samen met enkele vriendinnen het mooiste logo uit.”

Sonrisa Jewels op instagram

“Ik maakte de Instagram pagina aan, stelde ons logo in als profielfoto en schreef een bio die duidelijk maakt waar we voor staan. Mijn vriend ontwierp nog mooie logo’s om als hoogtepunt in te stellen. We maakten 4 hoogtepunten ‘kettingen’, ‘armbanden’, ‘enkelbanden’ en ‘kleuren’. In de drie eersten worden foto’s geplaatst van onze bandjes. Zo kunnen de mensen makkelijk door de hoogtepunten gaan en daar al enkele bandjes zien. Bij het hoogtepunt kleuren, staan alle kleuren van pareltjes die we hebben. Zo kunnen ze zien welke kleuren ze leuk vinden en eventueel de kleuren van een bepaald bandje veranderen.

Ik wou de prijs van de bandjes niet te hoog maken. Ik wou dat mensen goedkope bandjes voor een goede kwaliteit konden kopen. Ik dacht na over wat ik er zelf graag voor zou betalen en checkte dit ook eens even bij mijn vriendinnen. Zo werd er uiteindelijk besloten om voor kettingen € 3 – € 3,5 te vragen, afhankelijk van welke parels/bedeltjes op het bandje zitten en voor alle arm- en enkelbanden € 2,5 te vragen. Later werd er nog beslist dat voor twee dezelfde of twee matching arm/enkelbandjes € 4,5 gevraagd ging worden in plaats van € 5. Toen begon ik er echt aan. Het was meteen al een succes. Ik heb al veel bandjes moeten maken en al veel goede feedback gekregen. Ik vind het nog altijd even leuk en geniet er echt van. Ik hoop natuurlijk dat Sonrisa alleen nog maar groeit in de toekomst.”

img_29721.jpg

Wil jij ook graag een nieuw leuk armbandje, ketting of enkelbandje? Kijk dan zeker eens op de Instagrampagina (hier ❤). Alyssia vertelde me nog dat alle voorstellen en tips welkom zijn. Ze staat ook altijd open voor vragen over beschikbare kleuren of mogelijke combinaties.

Hou zeker mijn Instagram pagina in de gaten, want binnenkort komt er een leuke giveaway online met de nieuwe collectie. Joepie!

Dikke zoen van je kapoen,

Silke

xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close