Win één maand lang 15gram foodboxen!

Hoi allemaal!

Een tijdje geleden ontving ik een foodbox van 15gram met ingrediënten voor twee gerechten erin. Elke week komen er tien gerechten op hun site waaruit je er drie kan kiezen die je graag in je foodbox wil ontvangen. Ik kreeg een pastagerecht en rijstgerecht toegestuurd.

Je spreekt op voorhand af wanneer je je foodbox het liefst wil ontvangen. Ik kreeg een berichtje dat ik de box tussen 20u30 en 21u30 geleverd ging krijgen. Deze wordt dan met een koelwagen gebracht, de ingrediënten blijven dus altijd vers en gekoeld. Om 20u45 ging de bel. Ik was een beetje teleurgesteld in de leverancier die hem bracht, ik kreeg de kans niet om op een normaal tempo naar de voordeur te lopen na het horen van de bel. We wonen op de tweede verdieping en het is nogal moeilijk om op dertig seconden beneden te geraken, de foodbox werd dus gewoon voor onze deur gezet.  Aangezien je op voorhand afspreekt wanneer de box gebracht wordt is dit niet echt een probleem. Je moet namelijk thuis zijn om hem te ontvangen, maar een persoonlijk contact met de leverancier had gewoon fijner geweest.

Bij het openen van de box was ik aangenaam verrast. De box is echt netjes ingedeeld per gerecht, in de kartonnen doos steken nog eens drie kartonnen bakjes waardoor de ingrediënten gescheiden blijven. Ik heb al eerder foodboxen uitgetest van andere merken en deze ingrediënten zaten allemaal door elkaar gerommeld! Good job 15gram! Heel netjes gedaan van jullie!

Bij 15gram kan je gerechten kiezen die snel klaar zijn, extra gezond of vegetarisch zijn… noem maar op! Ik kreeg twee gerechten die op een kwartier klaargemaakt kunnen worden. Deze snelle gerechten hebben ze aan het begin van dit schooljaar gelanceerd. Ik ging de uitdaging aan en begon eraan, mét een timer ernaast.

Gerecht 1: Conchiglie met pesto, broccoli en kalkoenworst

img_20180828_165726.jpg

Pasta met pesto, oké lekker, maar pasta met kalkoenworst? Dit klonk even een hele rare combinatie! Ik was benieuwd, het zag er namelijk wel lekker uit op foto! Ik ontdekte meteen dat de allergenen benoemd waren op de achterkant van het receptenfiche. Dit is wel handig om weten wanneer je een allergie of intolerantie hebt. Meteen een tweede ding dat ik nog niet gezien had bij de concurrentie (of ik moest erover hebben gekeken). 😉 Ik begon te timen en merkte al snel dat stap één niet in de vijftien minuten gerekend was… Je potten klaarnemen, water laten koken, alle ingrediënten klaarzetten… Dat zijn zaken die ik persoonlijk wel bij mijn bereidingstijd reken, 15gram blijkbaar niet. Dat neemt niet weg dat het recept echt héél makkelijk was om te maken, alles was heel duidelijk uitgelegd! Ik had ook weinig afval achteraf, iets wat (zeker in deze tijd) mooi meegenomen is. Nu moet ik wel eerlijk toegeven, ik heb het recept niet kunnen maken binnen de vijftien minuten. Ik had blijkbaar te weinig water laten koken (want het moest met de waterkoker opgewarmd worden) en dus was de pasta niet op tijd gaar. Het was wel op twintig minuutjes gefixt! Nog snel toch? Missie één niet geslaagd, ik was er zeker van dat het tweede gerecht wel binnen de vijftien minuten ging lukken!

En euhm… ik neem mijn woorden terug over de rare combinatie. Het was heerlijk! ❤

img_20180828_173325.jpg

Gerecht 2: Snelle wok kip sweet chili met jasmijnrijst

img_20180831_180512.jpg

Ikzelf eet graag wokgerechten dus ik had al meteen zin in deze wok! Net zoals bij het eerste gerecht hoorde het klaarzetten van het materiaal en de ingrediënten niet bij de bereidingstijd. Ik kook mijn rijst normaal in builtjes, deze rijst was los. Ik dacht altijd dat builtjes handiger waren, maar na deze losse rijst te proberen ben ik fan! Ik denk niet dat ik de enige ben die mijn vingers altijd verbrand aan die kokend hete zakjes… #fail. Net zoals bij het vorige gerecht lukte het me niet binnen de vijftien minuten, ik deed er deze keer iets meer als twintig minuten over. Het was de schuld van de kip, deze was reeds in blokjes gesneden. Het waren best grote blokjes waardoor de gaartijd langer duurde. Ach ja, ook dit gerecht was opnieuw zeer lekker! En geef toe… het is me twee maal niet gelukt binnen de vijftien minuten maar het was wel extreem snel klaar!

img_20180831_184151.jpg

En nu is het aan jou!

Kan jij  wel in vijftien minuten een gerecht van 15gram op tafel toveren? Doe de test en maak kans op vier weken lang een gratis 15gram foodbox!

  1. Maak één van de “in 15′ aan tafel”-gerechten klaar die je hier kan vinden.
  2. Fotografeer je gerecht.
  3. Plaats je foto voor 30/09/18 op jouw Facebook of Instagram pagina en gebruik de hashtag #in15aantafel.

Maandag 1 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt via de Instagram en/of Facebook pagina van 15gram.

Smakelijk allemaal en succes!

Dikke zoen van je kapoen,

xxx

Silke

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close