Detox thee, werkt het echt?

Hoi allemaal!

Ik ben sinds enkele jaren een echte theefanaat. Groene thee en rooibos thee kan ik met liters drinken, zo lekker! Ik had reeds ontdekt dat losse thee veel lekkerder is. Gevulde wegwerpzakjes zijn wel handig maar geven minder smaak vind ik persoonlijk. Tastea heeft een heel breed gamma aan losse theesoorten, it looks like heaven for me! ❤ Aangezien ik graag eens wilde detoxen was de keuze snel gemaakt: de 30 dagen detox thee.

Ik besloot nog even extreem ongezond te doen op Rock Werchter (shame on me) en begon meteen erna aan mijn 30 dagen detox. Ik ben zelf normaal niet iemand die fan is van detoxen, want dat houdt meestal in dat je alle lekkere dingen links moet laten liggen. Ik haalde even opgelucht adem toen ik ontdekte dat dit niet moest met de detox thee van Tastea (oef! 😉 ). Gewoon twee tassen thee per dag drinken, eentje ’s ochtends en eentje ’s avonds, zo moeilijk kan het niet zijn toch? Ik kreeg een pakketje aan met twee blikken thee en een theebeker. Één blik thee bevatte de morning blend, het andere blik de evening blend.

Theebeker

Ik ontving een mooie doorzichtige theebeker. Deze zorgt ervoor dat je thee langer warm blijft. Ik testte het uit en mijn thee bleef wel 5 uur warm! Je doet je portie thee los in de beker, giet je water erin en doet de bijbehorende filter erin. Deze filter zorgt ervoor dat je geen stukjes van de kruiden opdrinkt en vervangt zeg maar het theezakje. Ik mengde mijn heet water altijd met een beetje koud water zodat ik deze sneller kon drinken. Men raad je ook aan om dit te doen zodat er niet te veel druk komt te staan op je beker. Wanneer je enkel kokend water gebruikt kan je dop openspringen van de druk. Dit kan je ook oplossen door je beker enkele minuten open te laten alvorens te sluiten, zo kan er wat damp weg. Onderaan de beker zit een zwart vakje dat je eraf kan draaien om er thee in te stoppen. Zo kan je, op je werk bijvoorbeeld, ook verse thee zetten.

theee.PNG

 

Detox morning

Deze thee ruikt heel fris. Het bevat dan ook groene thee, my all time favourite. Daarnaast bevat de thee ook:

 • china gunpowder
 • groene thee matcha
 • citroenmelisse
 • mate green
 • natuurlijke smaak versterkers (citroen-abrikoos smaak)
 • witte thee (mao feng)
 • citroenschil
 • mallow
 • Chinese zwarte thee (pi lo chun longkou)
 • paardenstaart
 • taraxacum
 • spirulina
 • guarana

Sommige ingrediënten klonken (en klinken nog steeds) als Chinees voor me, ach ja, thee is dan ook ontstaan in China. Accept it. Voor mij was het geen probleem om deze thee ’s ochtends te drinken. Ik drink altijd thee na het opstaan. Het zou geen detox thee zijn zonder detox effecten… Je hoort het al aankomen… Ik moest een half uur nadien altijd enorm dringend gaan plassen. Best vervelend wanneer je met het openbaar vervoer reist. Ach ja, zo werd mijn blaas ook weer wat getraind! 😉

lrm_export_20180802_143848-e1533213965941.jpg
Tastea on the road

Detox evening

Deze thee rook heel sterk naar sinaasappel, iets waar ik normaal niet zo’n fan van ben. Het bevat:

 • appel
 • verbena
 • balm
 • natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak)
 • sinaasappelschil
 • hopbladeren
 • tulsi
 • calendula
 • vrouwenmantel kruid
 • valeriaan
 • bonenkruid

De eerste keer was de thee even wennen. Het was een smaak dat ik nog nooit eerder had geproefd. Ik wende er vrij snel aan en vind hem ondertussen zelfs heel lekker! Ik kijk elke keer weer uit naar mijn portie thee.

lrm_export_20180802_143229-e1533214094691.jpg

Wat zou deze thee moeten doen met je lichaam?

 • Ondersteuning bij je stofwisseling
 • Ondersteuning voor een goede nachtrust
 • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
 • Onderdrukken van je hongergevoel
 • Verhogen van je weerstand
 • Boosten van je immuunsysteem
 • Verbeteren van de huid
 • Afdrijven van vocht
 • Vermijden van opgeblazen gevoel
 • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan

IMG_7269

Wat heeft de thee gedaan met mijn lichaam?

Zoals ik al zei moest ik na het drinken van de thee al snel gaan plassen, dit was dus duidelijk het vocht dat werd afgedreven. Ik merk dat ik heel goed heb geslapen de voorbije maand, ondanks het warme weer. De avonden waarop ik de detox evening vergat de drinken sliep ik veel slechter, ik kwam echt tot rust van die thee. Ik heb heel hard ervaren dat mijn hongergevoel werd onderdrukt, ik had veel minder snel honger. Ik ga wel eerlijk zijn over het feit dat ik er niet van ben afgevallen, dit is ook mijn eigen schuld. Door het warme weer heb ik weinig zelf gekookt en ging ik vaker uit eten, niet altijd even gezond! 😉 Ik heb altijd wel wat last van acne, ondanks de thee is dit niet verbeterd. Ik kan wel zeggen dat mijn huid veel zachter is geworden en dat een plekje met eczeem plots mysterieus verdwenen is (na oneindig veel zalfjes proberen die niet werkten). Of het aan de thee ligt weet ik niet, maar het is toch toevallig, niet? Ik heb ook serieuze darmproblemen. Wat er aan de hand is, is men nog aan het onderzoeken. Dit zorgt ervoor dat ik vaak buikpijn heb en een opgeblazen gevoel. De buikpijn is niet weg maar is wel verminderd en het opgeblazen gevoel is volledig verdwenen!

Ik had echt niet verwacht dat deze thee zoveel effect op me ging hebben. Het is geen wonderdrankje maar zoals men zegt, het ondersteunt enkele zaken. Ik ben alvast enthousiast en zal regelmatig nog eens een detox inlassen. Op mijn verlanglijstje staat nog de skintight thee, dit is een weightloss tea. Hier ben ik heel benieuwd naar! Nog op mijn verlanglijstje staat de Pop ‘N Chill, Green dream, Energy boost, Mojito… Eigenlijk te veel om op te noemen. Valt het op dat ik van thee hou? 😉 . Oh ja, ze hebben ook veel ice tea’s die met dit warme weer heerlijk zijn! Oke, nu genoeg Silke!

Ben jij ook benieuwd naar de detox thee? Of misschien naar een andere thee? Neem zeker eens een kijkje op hun site. Vergeet zeker mijn kortingscode SILKE10 niet in te vullen bij de Check-out! 😉

LRM_EXPORT_20180802_150229.jpg

 

Smakelijk drinken!

Dikke zoen van je kapoen,

Silke

xxx

3 gedachten over “Detox thee, werkt het echt?

 1. Ik wilde de detoxtea graag bestellen met je kortingscode maar de site wil hem niet accepteren.. 😦

  Like

  1. Oei? Ik zal ze eens mailen 🙂 heb je het in hoofdletters gedaan? SILKE10?? zal het navragen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close