Zachte haren met L’oréal Botanicals?

Hoi allemaal!

Een tijdje geleden ging ik op zoek naar nieuwe verzorgingsproducten voor mijn haar aangezien mijn tube haarcrème van Schwarzkopf leeg was. Mijn haar is deels ontkleurd (ombre) wat ervoor zorgt dat vooral de punten zeer droog kunnen zijn. Al snel kwam ik de producten van L’oréal Botanicals Fresh Care tegen. De producten zijn gemaakt met botanische ingrediënten en zijn daarbovenop ook nog vrij van siliconen, parabenen en kleurstoffen. Ik lieg als ik zou zeggen dat ik alleen producten koop die vrij zijn van siliconen, parabenen en kleurstoffen. Dit betekent niet dat ik niet op zoek ga naar producten die daar vrij van zijn, hoe natuurlijker het product, hoe beter. Jammer genoeg betaal je vaak meer voor een natuurlijker product, want ja, ze zijn in 2018 nog ‘uniek’ en in de minderheid. Zucht…

Er bestaan verschillende lijnen binnen de L’oréal Botanicals Fresh Care producten:

  • Lavendel: voor de gevoelige hoofdhuid
  • Coriander: voor kwetsbaar haar
  • Safflower: voor droog haar
  • Geranium: voor gekleurd en dof haar
  • Camelina: voor pluizig haar

In de winkel, van L’oréal zelf, was niet alles meer beschikbaar. Hierdoor heb ik twee lijnen met elkaar gecombineerd. Ik kocht de ‘Softness salve’ van de Safflower lijn voor de droge ontkleurde haarpunten. Omdat ik regelmatig merk dat er wel eens haren afbreken, vooral de dunne haren die rond mijn gezicht groeien, kocht ik ook de ‘Strength Potion’ uit de Coriander lijn.

Safflower Softness salve

De oranje lijn bevat saffloer, een zoete oranje bloem die rijk is aan lipiden. De olie is voedend en rijk aan vitamine E en omega-6 en 9. Naast de saffloerolie bevat de Softness Salve ook nog sojaolie en kokosolie. Het product zou droog haar moeten voeden tot in de puntjes, het haar gladder maken en gespleten haarpunten voorkomen.

Mijn ervaring met de Softness Salve is zeer positief. Ik bracht het product alleen aan op de stukken van mijn haar die ontkleurd zijn. Mijn haarpunten voelen momenteel veel zachter aan en ook niet meer zo droog als voordien. Ik vind persoonlijk wel dat het een vettige zalf is. Je spoelt het niet zo gemakkelijk van je handen en omdat ik het gebruikte op vochtig haar merkte ik dat mijn haren trager droogden. Je hebt echt niet veel nodig van dit product, de grootte van de top van je pink is al genoeg. De eerste keer gebruikte ik te veel van het product, gevolg: ik kon mijn haren al opnieuw gaan wassen. Het leek wel alsof je frieten kon bakken in mijn haar, zo vettig! #typisch

Eens je het product correct weet te gebruiken is het een echte aanrader!

Coriander Strength Potion

De groene lijn bevat korianderzaadolie dat rijk is aan omega-6. Het is volledig afbreekbaar en hernieuwbaar. Naast de korianderzaadolie bevat deze lijn ook soja- en kokosolie, net zoals in de Safflower lijn. Men belooft je dat het je haar vanaf de haaraanzet tot aan de punten versterkt en dat het zorgt voor minder gespleten haarpunten en haarbreuk.

Mijn ervaring met de Strength Potion die ik kocht is minder goed dan die met de Softness Salve. Hiermee wil ik niet meteen zeggen dat de Strength Potion slecht is, het werkt gewoon minder effectief. Omdat je dit vanaf je haaraanzet mocht gebruiken, deed ik dit ook. De Strength Potion was in vergelijking met de Softness Salve absoluut niet vettig. Het was wel zeer vloeibaar waardoor je het minder goed kon verdelen over je haren. Ik was meteen verliefd op de geur! ❤ Ik smeerde ’s ochtends wat extra product op mijn haren omdat je haar soms zo duf kan ruiken na het slapen. Ik kreeg soms zelfs complimentjes over de geur van mijn haar! Het is zeker dat ik het product ga blijven gebruiken op de punten van mijn haar, in combinatie met de Softness Salve. Dit enkel voor de lekkere geur. Ik ga het niet meer gebruiken op mijn haaraanzet, ik zie geen verschil qua haarbreuk en mijn hoofdhuid jeukte en prikte van het product. Dit zou normaal niet mogen aangezien het een natuurlijk product is, ik ga er gewoon van uit dat ik niet zo goed tegen koriander kan. Want geef nu toe, wie is er nu wel fan van koriander? Misschien kan ik beter de shampoo ervan gebruiken, want dat is toch de ideale bestemming voor koriander? Het smaakt namelijk naar zeep! 😉 #badumtss Misschien dan toch beter de lavendel lijn kopen voor de gevoelige hoofdhuid?

Wanneer je van plan bent om iets van de Botanicals Fresh Care lijn te kopen, kijk goed naar wat je haar nodig heeft. Wanneer je de mogelijkheid hebt, koop alle producten van één lijn om het beste resultaat te bekomen. Ik vind het zeer jammer dat vele producten waren uitverkocht waardoor ik dus twee lijnen moest combineren.

Zo, dit was mijn eerlijke review, ik wens jullie mooie en gezonde haren toe! ❤

Dikke zoen van je kapoen,

Silke

xxx

Een gedachte over “Zachte haren met L’oréal Botanicals?

  1. Love your blog🔝❤️!!! Super leuke tips! Xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close