May the force be with you..

Hey allemaal, welcome to the dark side!

Op 10 juli werd ik uitgenodigd op de Star Wars Identities Exhibition (Ik hoor je al denken…’heel vreemd’! Ja dat klopt, lees even verder en dan begrijp je het! 😉 ) Ikzelf heb nog nooit (letterlijk nooit) een Star Wars film gekeken. Ik ben dus echt een Star Wars ‘maagd’.

Waarom Star Wars Identities bezoeken als Star Wars ‘maagd’?

Ik had het nooit verwacht, maar ik ben het levende bewijs van het feit dat je écht niets hoeft te weten over Star Wars om hier een leuke middag te beleven. Ik nam wel een Star Wars-obsessed vriendin mee (Melissa) om me te ‘begeleiden’. Dit is heel handig aangezien ik op deze manier een beetje voorbereid was door haar ‘korte’ inleiding (lees: een inleiding die eigenlijk een uur duurde waarin ze mijn aandacht tien keer is kwijtgespeeld…). Ik startte de exhibition dus met een kleine voorkennis, die op de meeste plekken niet nodig was aangezien het zelfs voor kinderen begrijpbaar was. Het is wel fijn dat je deze persoon om extra uitleg kan vragen (want Melissa wist letterlijk alles).

Het is eigenlijk heel simpel: doorheen de exhibition creëer je je eigen Star Wars karakter. Aan de inkom krijg je een armbandje dat je doorheen de exhibition op verschillende plekken kan scannen. Zo kan je je eigen invulling geven aan jouw eigen ‘mannetje’. Je begint met het kiezen van een uiterlijk (ik als Sims-lover vond dit het leukste deel natuurlijk 😉 ). Hierna beantwoord je vragen over jouw oorsprong (opvoeding, cultuur,…), invloeden (vrienden, gebeurtenissen,…) en keuzes (waarden, persoonlijkheid,…). Deze vragen beantwoord je dan met wie je echt bent als persoon. Je hoeft echt niet te denken dat het op een examen lijkt, die vragen zijn super origineel ingekleed met special effects (ik stond er soms echt van versteld hoe ze die dingen hebben gemaakt).

Het feit dat de exhibition met die armbandjes is (met audioguide erbij) maakt het veel leuker voor Star Wars ‘noobs’ en kinderen. Het is echt een perfect familie uitje!

img_20180710_142844.jpg
Dit was het resultaat van mijn exhibition, een mengeling tussen Chewbakka en mezelf.

Waarom Star Wars Identities bezoeken als Star Wars geek?

De exhibition is aangekleed met letterlijk àlles wat met Star Wars te maken heeft. Hele grote ruimteschepen, personages in ware grootte met oorspronkelijke kostuums, rekwisieten…

Wat ik zelf heel mooi vond, waren de originele tekeningen (van bijvoorbeeld de scènes) en schilderijen. Deze zijn heel mooi bewaard gebleven. Melissa was er zo’n fan van dat ze letterlijk van élk kadertje dat daar aan de muur hing een foto heeft getrokken (individueel hé, niet van een hele muur in één keer ofzo, echt kader per kader…).

… één uur fotograferen later…

Het is voor de échte fans ook heel leuk om hun favoriete personage beter te leren kennen. Voor de ‘noobs’ bestaat er de audioguide die alles heel simplistisch uitlegt, voor de ‘geeks’ zijn er leuke weetjes en zaken om te lezen en te zien. Wist jij bijvoorbeeld dat Jabba door meer dan één persoon tegelijkertijd wordt bewogen? Om te weten met hoeveel moet je de exhibition zelf maar bezoeken 😉 .

mde
Een geforceerde lach naast Darth Vader aangezien ik bang ben van die man.

Besluit

Het is écht de moeite om de exhibition te bezoeken, het hele gezin heeft er plezier aan! Zowel fans als geen fans amuseren er zich (ook al doen de fans er ‘iets’ langer over). De inkomprijzen lijken op het eerste zicht niet goedkoop maar zijn wel betaalbaar (volwassenen 21,90 euro en kinderen 15,90 euro). Aangezien je er enkele uren besteed en het echt indrukwekkend is qua effecten en materiaal is het deze prijs zeker waard (je gaat me achteraf gelijk geven). Je ziet dat er veel mensen heel veel tijd in hebben gestoken om er iets mooi van te maken want het was echt een geslaagde ervaring die tot in de puntjes was uitgewerkt en boven mijn verwachtingen lag!

Meer info over de exhibition vind je hier .

Ik hoop dat je dit een fijne blog vond! Veel plezier bij de Star Wars Identities exhibition! ❤ (Want ik heb jullie sowieso kunnen overtuigen, I’m sure!)

dikke zoen van je kapoen

Silke

xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close