What happens in Paris doesn’t stay in Paris

Bonjour mes amis!

Voorbije week bezocht ik Parijs samen met m’n vriend Wesley. Bij deze wil ik jullie mijn ervaringen, tips & tricks meegeven om er een fan-tas-tische trip van te maken! Wij kozen ervoor om er een ‘low-budget trip’ van te maken, iets wat minstens even leuk is als een ‘high-budget trip’.

What about the food?

Ontbijt:

In Parijs moet je niet al te veel verwachten van je ontbijt, ze houden het sober met een baguette besmeerd met confituur en boter. Ook beginnen ze hun dag met een kop koffie die héél veel melk bevat. Dit is dan ook exact het ontbijt wat we ontvingen in het hostel dat we bezochten. Een beetje teleurstellend wanneer je graag een schelletje kaas lust of wat Nutella. In duurdere hotels zal je wel verwend worden met croissants, chocoladebroodjes of een eitje.

Lunch: 

Wat is er nu lekkerder dan een heerlijke pannenkoek? Parijs staat bekend om zijn vele crêperies, de ene al wat duurder dan de andere. Rondom het Louvre is het ontzettend duur om te eten. Je bent al snel vijftien euro kwijt voor een croque monsieur. Na even zoeken vonden we crêperie Framboise, low-budget, geen overvol terras en maar vijf minuten wandelen van het Louvre. Voor een karaf grenadine en twee pannenkoeken betaalden we maar elf euro.

dav

Crêperie Framboise – Rue de l’Echelle, 75001 Parijs

Wanneer je zo veel mogelijk van de stad wil zien kan je er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen eten mee te brengen. Dit is iets wat we op onze laatste dag deden. Bij het bezoek aan Versailles namen we een frisse salade mee die we op hebben gegeten als picknick in de prachtige tuinen van het kasteel.

Dinner:

Een echte must-do (of gewoon omdat we er licht aan verslaafd zijn): Ellis Gourmet Burger! Deze kan je ook gewoon in België vinden maar daar vind je niet zo’n mooi dakterras! Je hebt in Parijs twee Ellis Gourmet Burger restaurants, één bij Rosa Parks en één bij Place de la Bastille (ik denk dat 50 procent van jullie al weet welke ik heb bezocht…). Die aan Place de la Bastille natuurlijk! (Voor degenen die het niet weten, ik ben nogal hevige fan van een band genaamd Bastille… je mag dit gewoon even negeren 😉 ).

IMG_6304.JPG

Dakterras Gourmet Burger Place de la Bastille Parijs

De kaart was (ongeveer) exact dezelfde als degene van de restaurants in België, al zijn je frietjes inbegrepen in de prijs van je burger (net zoals in Amsterdam).

Er zijn heel veel restaurantjes of brasseries in Parijs, al moet je vaak rekening houden met een hoge prijs. Dit vooral rond de toeristische plekken en laat dat nu de plekken zijn die wij bezoeken… Je kan beter de rand van de stad opzoeken om lekker te eten!

What about the transport?

Wat is nu de beste manier om jezelf te verplaatsen binnen Parijs? Ik denk dat het antwoord duidelijk is: de metro! Met een auto kan je je echt niet verplaatsen binnen Parijs, tenzij je je blauw wil betalen aan parkeerkosten. Naar Parijs gaan met de auto is wel een optie als je bijvoorbeeld een parkeerdeal hebt met je hotel.

Bij de metro moet je altijd goed op voorhand plannen wat je die dag wil bezoeken. Ga je maar één ding bezoeken (bijvoorbeeld het Paleis van Versailles de hele dag), koop dan enkel een kaartje voor de heen- en terugreis. Ga je van je hotel naar de Eiffeltoren, naar het Louvre, naar Place de la Bastille en terug naar je hotel? Kies dan voor een dagpas bij de metro. Die kan je makkelijk kopen via de automaten die in elk station te vinden zijn. Laat je vooral niet vangen door de vervoersmaatschappij en koop een gewone dagpas. Er bestaan ook ‘visit’ dagpassen, deze zijn gemaakt voor toeristen en zijn véél duurder. Je krijgt er nochtans exact hetzelfde ticketje voor. Hou je ticket steeds goed bij, je wordt vaak gecontroleerd.

img_20180627_203838-e1530125333874.jpg

Hier de verschillende metrotickets die wij gebruikten

Wanneer je hotel in het centrum gelegen is, kan je ervoor kiezen om de fiets te nemen. Er bestaat een soort van fietsenverhuur in Parijs waarbij je (net zoals in Antwerpen) in verschillende fietsenstallingen een fiets kan nemen en terugplaatsen. Dit heb ik uiteindelijk niet gedaan aangezien we maar van maandag namiddag tot woensdagavond in Parijs waren en hierdoor bepaalde zaken zouden missen.

In Parijs wordt de metro zeer veel gebruikt, ook door de bewoners zelf. Doorheen de dag komt er gemiddeld om de vier minuten een metro. Je afjagen om een metro te halen hoeft dus niet, hierdoor val je alleen maar meer op als toerist voor de zakkenrollers! Op sommige momenten is het ook zeer druk op de metro’s (omg zo vies en plakkerig…). De Parijzenaars vinden het dan ook fijn dat mensen die op een klapstoel zitten gaan rechtstaan om zo meer plaats te creëren. Doe je dit niet dan krijg je wel eens een boze blik naar je toegeworpen (oeps!).

Wist je dat…?

…je via TUI super leuke tripjes naar Parijs kan boeken? Ik heb alvast mooie hotelletjes zien staan op hun site. Wil jij ook op vakantie naar Parijs met TUI?

Zo, dit was mijn korte Parijs-blog!

Dikke zoen van je kapoen!

xxx

Silke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close