Outfit bij Primark voor 50euro?

Hey allemaal!

Op 30 april opende de nieuwe Primark flagship store in Antwerpen, iets waar ik lang (lees héél lang) naar uitkeek. Ik shop al enkele jaren bij de Primark shops in Eindhoven, Essen, Amsterdam, Gent…, maar waarom zo ver reizen als je er ook gewoon één in je eigen stad hebt?

Mijn doel was om een volledige outfit te scoren, inclusief schoenen, voor maar 50 euro (Say what?!?). Maar… ga ik dit kunnen als je weet dat ik zelden een Primark buiten ga onder de 100 euro aan kledij? Misschien zou het me nu wel lukken omdat het daar f*cking druk is tijdens de eerste week (excuse me) en zeker op een zondag! En yups ik haat die drukte. (Oh god waarom ging ik ook alweer op een zondag?)

Ik vertrok samen met mijn shopping buddy Wesley voor de opening naar de Meir en ja hoor… we waren een uur te vroeg, er stond nog geen kat. Nog even langsgaan bij Panos dan maar! We besloten om een half uurtje op voorhand toch al terug naar buiten te gaan om daar lekker in het zonnetje te wachten. BAM! Een rij van 200 man…waar kwamen die plots vandaan? We besloten dan maar om net als in een pretpark aan te schuiven. De grijze zakken van Primark werden 5 minuten voor opening uitgedeeld. Er kan blijkbaar 3000 man binnen! Eens de deuren open waren was het even héél druk maar eens het volk zich ging verspreiden viel het goed mee (ook toen we buitenkwamen was er geen wachtrij meer).

Als ik eerlijk ben… dit is echt de mooiste Primark winkel die ik ooit gezien heb! Zeer ruim , mooi ingedeeld en die Harry Potter zaal O-M-G zo cool! M’n mandje zat al snel vol: schoenen, broeken, rokjes, blousjes… Genoeg om twee keer naar de paskamers te lopen dus. Wesley en ik kregen twee paskamers over elkaar en begonnen te passen (want ja hoor, hij had ook een goed gevuld mandje!). Toen we even onze gordijnen open deden kregen we meteen commentaar van de ‘pashokjesmanager’ (geen idee hoe ik die arrogante vent moet noemen). Want ja… als we onze gordijnen open deden dacht hij dat deze hokjes vrij waren (zucht…).

Back to business. Ik kocht een jeansrokje (€15), een groen (€13) en een rood blousje (€6), een zwarte skinny jeans (€17), een rode regenjas (€23), fishnet socks (€2.50) en haarelastiekjes (€1,50 en €3). Ja, je leest het goed. Ik vond géén schoenen. Ze waren allemaal te groot, te klein, kapot of lelijk. Ik heb al veel schoenen gekocht bij Primark maar deze keer is het me niet gelukt.

Hoe ik mijn aankopen combineerde?

IMG_5922Op deze foto draag ik de skinny zwarte Broek (€17), Blouse (€6) en Fishnet socks (€2,5). De jeansvest is even gestolen uit Wesley’s aankopen (€20). 

= €45,5

IMG_5957Hier draag ik opnieuw de zwarte skinny jeans (€17) samen met de rode regenjas (€23) en groene blouse (€13).

= €53

IMG_6006Hier combineerde ik de rode blouse (€6) met het jeansrokje (€15), witte benen (gratis) en de fishnet socks (€2,50).

= €23,50

 

Ik heb me niet aan m’n shopbudget gehouden maar heb wel enkele leuke dingen kunnen scoren. Mijn algemene indruk van de winkel was zeer fijn maar wel redelijk druk. Al bij al viel het goed mee! Zeker voor herhaling vatbaar!

Ik twijfel wel nog steeds over de kwaliteit en eerlijkheid van de winkel. Het is gewoon onmogelijk dat kledij zo goedkoop verkocht kan worden, jammer dat Primark niet wil ingaan op de vragen hierover. Iedereen weet dat deze gemaakt worden aan lage lonen en misschien zelfs door kinderen. Of dit een reden voor me is om er niet te shoppen? Nee. Zelfs bij grote en dure merken wordt er aan kinderarbeid en uitbuiting gedaan, net zoals bij Primark. Jammer, maar geld groeit niet aan de bomen! Ik hoop oprecht dat dit probleem in de toekomst wordt aangepakt! Door er als enkeling niet te shoppen ga ik het probleem niet oplossen…

Hopelijk hebben jullie genoten van mijn blog, feedback is altijd welkom!

Dikke zoen van je kapoen,

Silke x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close