Zwart-witte tanden by Charcoco

Hey lieve lezers!

Welkom bij mijn allereerste blogbericht (omg!). Een tijdje geleden merkte ik dat er een nieuwe rage is op Instagram: het bleken van je tanden met houtskool poeder. Omdat ik zelf zéér gevoelige tanden heb, besloot ik dit niet te doen…totdat ik het Charcoco ‘Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder’ tegenkwam. Op de site las ik dat het Charcoco poeder gemaakt is van biologische kokosnootschillen en dat het je tandglazuur niet kan beschadigen. Het zou gaatjes, een slechte adem en tandvleesontstekingen tegengaan. Proberen dus!

IMG_5683

Men belooft je dat de actieve kool koffie- en sigaretten vlekken verwijdert… Dit deed me twijfelen, ik drink zelden koffie en ik ben anti-roken. Ik heb wel tanden met een gele schijn maar zonder vlekken… Zou dit dan wel helpen bij mijn tanden? Ik besloot het te bestellen maar schrok toch even van de prijs: 34,99 euro voor een potje. Toen ik verder keek zag ik een duo voordeelpakket: 2 potjes en 2 tandenborstels voor 49,99 euro. Dus ik overtuigde mijn vriend om dit samen met mij te testen waardoor we ‘maar’ 25 euro p/p betaalden. Met een potje (30g) zou je ongeveer 150 poetsbeurten moeten toekomen.

Na enkele dagen kreeg ik m’n pakketje al aan, netjes verpakt in een kartonnen doosje van Charcoco zelf. Bij het openen van mijn potje schrok ik wel even, heel de wastafel zag al zwart! Opletten dus wanneer je het potje opent!

Hoe werkt het?

  1. Maak je tandenborstel nat. (dit kan je eigen tandenborstel zijn maar ook de bamboe tandenborstel van Charcoco voor een optimaal effect)
  2. Dip je tandenborstel in het zwarte poeder.
  3. Poets 2 à 3 minuten je tanden. (men raadt aan om dit met circulaire bewegingen te doen)
  4. Spuug het zwarte spul uit. (voorzichtig of heel je wastafel hangt onder!)
  5. Laat het overgebleven poeder nog enkele minuten inwerken voor een optimaal resultaat.
  6. Goed je mond spoelen met water.

IMG_5855

(zo zien je tanden eruit tijdens het poetsen… don’t mind my funny face haha!)

M’n tanden leken de eerste dagen een beetje gevoeliger, nadat ik iets voorzichtiger poetste had ik hier geen last meer van. M’n tanden voelden al na de eerste poetsbeurt zeer schoon aan, dit had ik niet verwacht! Of ze echt witter waren? Nee dat niet. Na het poetsen met dit poeder blijven er zwarte resten achter rond je tandvlees, daarom poetste ik nog na met gewone tandpasta. Men beloofd je wittere tanden na 14 dagen, dus even doorzetten!

Na 2 weken poetsen merk ik dat m’n gebit een klein beetje witter is geworden. Dit is niet het resultaat waar ik op gehoopt had, ik verwachtte mooie witte tanden zoals op de foto’s. (Oké iedereen weet dat de meeste mensen van op de voorbeeldfoto’s gebleekte tanden hebben…met wat fotoshop erbij… maar toch hoop je hier een beetje op)

Knipsel

voor & na

Nu ik hier enkele weken mee bezig ben merk ik dat m’n tanden witter zijn net na het poetsen. Jammer genoeg ziet m’n gebit weer even gelig als voordien op het einde van de dag. M’n tanden voelen veel schoner en zo zien ze er ook uit. Mede door de prijs maar ook door het resultaat heb ik besloten om niet dagelijks met het poeder te blijven poetsen. Ik ga nog wel poetsen met het product wanneer ik naar bijvoorbeeld een trouwfeest of kerstfeest ga.

Conclusie:

Wanneer je van nature witte tanden hebt zou ik dit echt aanraden, het geeft toch net die extra witte ‘touch’. Ook wanneer je vlekken hebt door te roken of door koffie te drinken kan het je zeker helpen. Ik had (achteraf bekeken) toch 1 duidelijk vlekje dat nu verdwenen is. Voor mensen met een iets geler gebit zou ik het niet aanraden, het geeft niet het gewenste ‘bleekeffect’. Ben je toch van plan om houtskool poeder te kopen? Koop dan zeker het poeder van Charcoco. Het is volledig biologisch (yay!) en doordat het gemaakt is van kokosnootschillen niet schadelijk voor je tanden (andere merken kunnen dit soms wel zijn…). Ook door de het duo voordeelpakket is goedkoper dan andere (populaire) merken.

Klik hier voor de site van Charcoco

Zo, bij deze kennen jullie mijn eerlijke mening. Dankjewel om mijn eerste blog tot het einde te lezen! Ik hoop dat ik jullie heb kunnen bekoren om mijn toekomstige blogs ook te lezen!

Dikke zoen van je kapoen,

Silke x

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close